IBM installeert SP2 nog niet

Hoewel Windows XP Service Pack 2 voor bedrijfsnetwerken sinds zondag beschikbaar is, raadt IBM haar medewerkers aan de update niet te installeren.
[Via 404 Magazine]

Je vraagt je af wat er nu eigenlijk zo bijzonder is aan bepaalde berichten. Is het feit dat IBM intern SP2 nog niet installeert nu echt hot news ?

Ik zie IBM zoals elke andere zakelijke gebruiker van Microsoft software. Veel grote ondernemingen hanteren een strikt beleid als het gaat om de standaarden voor hun IT omgeving. Bij standaarden horen ook zorgvuldig geplande updates and upgrades van het OS en de applicatie software. Ik kan me dus heel goed voorstellen dat IBM haar gebruikers afraadt om zelf de SP2 update te doen en dat ze niet tot installatie overgaan alvorens is vastgesteld of alle applicaties probleemloos werken in de nieuwe configuratie.
Daarnaast zul je met een groot aantal gebruikers zoals IBM ook goed willen nadenken hoe je de distributie en installatie gaat regelen. De installatie kan, afhankelijk van de huidige softwarelevels een behoorlijke tijd in beslag nemen, je wilt natuurlijk niet dat dit ten koste gaat van de productieve tijd van de eindgebruiker.

Kortom SP2 is een heel belangrijke update met veel voordelen, maar zeker een die zorgvuldig gepland moet worden; net als elke andere grote update. Business as usual voor IT organisaties zou ik zeggen

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gedreven door de eindeloze mogelijkheden die technologische vooruitgang biedt. Met een scherp oog voor het herkennen van oplossingen waar anderen slechts problemen zien, is hij een expert in digitale transformaties. Peter zet zich met volle overgave in om individuen, teams en organisaties te begeleiden bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van innovatieve oplossingen.

Artikelen: 3817