Microsoft schroeft winst verder op

Microsoft heeft in het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar netto 2,69 miljard dollar winst geboekt. Dat is een stijging van 81 procent ten opzichte van de maanden april, mei en juni van 2003.

De omzet steeg 15 procent van 8,065 miljard dollar vorig jaar naar 9,292 miljard dollar dit jaar. Daarnaast wist Microsoft de post algemene en administratiekosten te halveren; dat leverde 600.000 dollar op.

Het geld werd in het vierde kwartaal verdiend door de Windows-varianten en systeemsoftware voor pc’s en servers en door de toepassingen. Van de pc-varianten van Windows werd met 2,754 miljard dollar 9 procent meer verkocht dan in het overeenkomstige kwartaal van 2003; het bedrijfsresultaat van deze divisie steeg zelfs 10 procent naar 2,061 miljard dollar.

De toepassingen, waaronder de Office-applicaties, droegen 1,96 milard dollar bij aan het bedrijfsresultaat bij een omzet van 2,349 miljard dollar, stijgingen van respectievelijk 33 en 23 procent. En de serversoftware verdiende bruto 567 miljoen dollar bij een omzet van 2,306 miljard dollar, 14 respectievelijk 20 procent meer dan vorig jaar.

Ook de internetdienst MSN boekte dit kwartaal een positief bedrijfsresultaat van 35 miljoen dollar bij een omzet van 588 miljoen dollar.

De andere divisies van Microsoft boekten verlies, maar wisten met uitzondering van ‘Home and Entertainment’ het verlies terug te dringen. ‘Home and Entertainment’, dat onder meer Microsofts spelcomputer Xbox op de markt brengt, verloor 339 miljoen dollar op een omzet van 499 miljoen dollar. Dat betekende een stijging van respectievelijk 38 en 3 procent.

Via: Automatiseringgids

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gedreven door de eindeloze mogelijkheden die technologische vooruitgang biedt. Met een scherp oog voor het herkennen van oplossingen waar anderen slechts problemen zien, is hij een expert in digitale transformaties. Peter zet zich met volle overgave in om individuen, teams en organisaties te begeleiden bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van innovatieve oplossingen.

Artikelen: 3817