VVD wil pas op de plaats met open source

Het blijft goed kritisch te blijven of open source software geen doel op zich wordt.

De VVD wil dat de overheid pas op de plaats maakt bij de invoering van open source-software. Mocht OC&W al grote open source-projecten hebben gestart dan moet de Kamer die een halt toeroepen.

De VVD-fractie in de Tweede Kamer gaat het gebruik van open source-software (OSS) binnen de overheid kritisch bekijken. We willen OSS-fetisjismen en daarmee voorziene ongelukken voorkomen, zegt VVD-fractielid Zsolt Szabo.

Via: Automatisering Gids:

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gedreven door de grenzeloze mogelijkheden van technologische vooruitgang. Met meer dan 35 jaar ervaring in de IT heeft hij talloze ontwikkelingen zien opkomen en hun impact op organisaties en mensen meegemaakt. Met een scherp oog voor het identificeren van oplossingen waar anderen alleen problemen zien, is hij een ware expert in digitale transformaties.
Peter helpt individuen, teams en organisaties bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van baanbrekende oplossingen die werk beter maken. Zijn inzichten en ervaringen maken hem een gewaardeerde bron voor iedereen die de nieuwste technologische trends wil begrijpen en toepassen.

Artikelen: 3836