Nederland wordt ziek van Oranje

Gelukkig, weer een dag geen file …

Nederlandse werknemers zijn opvallend vaak ziek als Oranje tijdens het EK-voetbal moet spelen.

Vorige week woensdag, toen Nederland de laatste en beslissense poulewedstrijd tegen Letland speelde, lag het ziekteverzuim eenvijfde hoger dan op een doorsne woensdag, zo heeft ArboNed, de op een na grootste arbodienst, becijferd. Een dag na die wedstrijd lag het ziekteverzuim 15 procent hoger. Ook rond de poulewedstrijd tegen Duitsland waren opvallende veel meer werknemers ziek. De cijfers zijn des te opmerkelijker als je bedenkt dat Nederland alle wedstrijden om kwart voor negen ’s avonds heeft gespeeld. Er was dus zelfs geen reden om een uurtje eerder naar huis te gaan.

Doorvragen
Woordvoerster M. Vreken van ArboNed zei tegen de GPD-bladen dat het niet honderd procent zeker is dat het hogere verzuim te maken heeft met de wedstrijden van het Nederlands elftal. Volgens haar zou ook de zomerstorm een effect gehad kunnen hebben. Maar volgens concurrent Arbo Unie komt het wel vaker voor dat werknemers zich tijdens zo’n sportevenement ziek melden. Jan Schreurs vindt dan ook dat chefs moeten doorvragen als ze rond zo’n sportevenement een ziekmelding van een medewerker krijgen.

[Via The Mobile Planet]

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gedreven door de eindeloze mogelijkheden die technologische vooruitgang biedt. Met een scherp oog voor het herkennen van oplossingen waar anderen slechts problemen zien, is hij een expert in digitale transformaties. Peter zet zich met volle overgave in om individuen, teams en organisaties te begeleiden bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van innovatieve oplossingen.

Artikelen: 3817